Voluntari pentru viață

Începând cu 6 august, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crişana” i s-au alăturat un număr de 14 voluntari, care și-au depus dosarele în cadrul Proiectului “Salvator din pasiune”. Cu vârste cuprinse între 17 și 45 de ani, voluntarii provin din categorii socio-profesionale diverse (elevi, studenţi, agenţi de poliţie, jurnalişti, ingineri, casieri, etc.).
Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acţiuni de ajutor umanitar şi de popularizare a mesajului preventiv.

În această perioadă, participanții desfășoară cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crişana”, iar în intervalul următor vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază susținute, cu profesionalism, de către formatorii aflați în componența Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din cadrul inspectoratului.

Proiectul “Salvator din pasiune”, derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar în plan local de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”, urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Distribuie informația
Alte știri