Voluntarii Caritas Catolica oferă ajutor persoanelor vârstnice de peste 65 ani. Comunicat

Pe timpul interdicției de a ieși din case, voluntarii Caritas Catolica oferă ajutor persoanelor vârstnice de peste 65 ani, care nu au aparținători, sunt singuri și/sau  cu probleme locomotorii și nu fac față greutăților situației de criză, însă au nevoie să fie aprovizionați cu alimente și /sau medicamente. De la declararea stării de urgență, voluntarii noștri ajută pe vârstnici cu efectuarea cumpărăturilor cu regularitate zilnică, în trei localități din dieceză: Oradea, Marghita, Tășnad.

Cine are nevoie de ajutor în acest sens, sau are cunoștință despre persoane în vârstă care locuiesc singuri și le-ar prinde bine o mână de ajutor în cumpărarea alimentelor și/sau medicamentelor, poate solicita sprijinul voluntarilor Caritas Catolica, la următoarele numere de telefon: Oradea: 0749119722, Marghita: 0748029223, Tășnad: 0749222962 (asistență telefonică zilnic între orele 10-12)

Menționăm, că organizația Caritas Catolica de mai bine de două decenii acordă  ajutoare persoanelor cu deficit locomotor sau imobilizat la pat, în cadrul Programului de Îngrijire la Domiciliu. În cadrul acestui program, și în prezent sunt asistați și ajutați

273 de bolnavi din 7 localități, însă pe durata situației de urgență ne străduim, prin intermediul voluntarilor să acordăm ajutor și în aprovizionare. În afară de asistații preexistenți, în prezent voluntarii Caritas fac zilnic cumpărături pentru încă  28 de persoane în Oradea, 5 în Marghita și 20 în Tășnad. Așteptăm în continuare solicitări la numerele de telefon sus-specificate.

Distribuie informația
Alte știri