Voluntarii medicali români, aflați în prima linie în Lombardia, au revenit în țară

Foto: mapn.ro

Aeronava C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene a aterizat pe Baza 90 Aeriană Otopeni în această după-amiază, de la Milano. La bordul ei s-a aflat echipa de medici și de asistenți români care a mers în Italia ca să dea o mână de ajutor. Au fost selectati pe bază de voluntariat. 3 medici și o asistentă sunt de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea.

Prezent la aterizare, premierul a ţinut să îi felicite pentru efortul depus şi le-a urat succes în continuarea carierei.

„Am ţinut în mod special să fiu prezent aici la revenirea în ţară a formidabilei echipe de medici, asistente care în mod voluntar au lucrat în Italia o perioadă de 17 zile şi prin solidaritate au fost alături de cadrele medicale din Italia şi de pacienţii italieni în bătălia contra COVID-19. Le transmit respectul, aprecierea mea şi le mulţumesc enorm pentru faptul că au transmis o imagine extrem de frumoasă despre România, nu numai în Italia, ci la nivel european. Îi felicit şi le doresc succes în carieră”, a spus premierul Ludovic Orban.

Aaeronava a adus în România echipamente medicale donate de Statul Vatican, prin bunăvoința Sfântului Părinte Papa Francisc, autorităților locale din orașul Suceava.

Echipamentul medical donat de către Papa Francisc orașului Suceava constă în 5 ventilatoare pulmonare, 200 combinezoane de protecție, 5.000 măști sanitare, 900 măști tip FFP2 și 400 ochelari de protecție.

Distribuie informația
Alte știri