Vremea în următoarele 4 săptămâni. ANM anunță un nou val de caniculă

Foto: Gabriel Popescu

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 17 iulie – 14 august 2023. Potrivit specialiștilor, valul de cãldurã şi disconfortul termic vor continua sã se extindã şi sã se intensifice la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice. 

Prognoza meteo 17 – 24 iulie 2023

În săptămâna 17 – 24 iulie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, nord-estice și centrale, dar și deficitar în cele sud-vestice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 24 – 31 iulie 2023

În săptămâna 24 – 31 iulie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 31 iulie – 7 august 2023

În săptămâna 31 iulie – 7 august, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 7– 14 august 2023

În săptămâna 7– 14 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Distribuie informația
Alte știri