Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea de 1 Mai și de Sărbătorile Pascale

Foto: Gabriel Popescu

Administraţia Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 aprilie – 13 mai 2024. Potrivit meteorologilor, începând cu ziua de miercuri, 17 aprilie o masă de aer rece de origine arctic maritim, din nord-vestul continentului, va duce la o răcire accentuată în toate regiunile țării.

Prognoza meteo 15 – 22 aprilie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza meteo 22 – 29 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 29 aprilie – 6 mai 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 6 – 13 mai 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice.

Distribuie informația
Alte știri