Vremea până în 30 mai. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Foto: Daniela Stoica

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 30 mai.

Prognoza meteo: săptămâna 2-8 mai

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Temperaturi: maxime între 17 și 23 de grade Celsius (mai cald în jurul datei de 5 mai, în vest și sud-vest). Precipitații: ploi/furtuni aproape toată săptămâna, în Transilvania și vest; ploi în intervalul 6-8 mai în sud și est.

Prognoza meteo: săptămâna 9-15 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.Temperaturi: maxime între 17 și 23 de grade Celsius (mai cald după 12 mai, în vest și sud). Precipitații: ploi în Transilvania – 10-11 mai și 13-15 mai; ploi în vest și sud – 10-11 mai, în est 9-10 mai.

Prognoza meteo: săptămâna 16-22 mai

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracarpatice. Temperaturi: maxime între 16 și 25 de grade Celsius (mai răcoros în Transilvania, mai cald în sud și vest). Precipitații: ploi/furtuni, aproape toată săptămâna, în Transilvania; în intervalul 17-18 mai în vest, sud și est.

Prognoza meteo: săptămâna 23-30 mai

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea estică a țării, iar în rest se vor putea situa în jurul celor normale pentru această perioadă.Temperaturi: maxime între 17 și 28 de grade Celsius (mai cald după 26 mai). Precipitații: ploi/furtuni în 24-25 mai și în jurul datei de 28 mai, în Transilvania și Banat; ploi în 24-25 mai și 29-30 mai, în sud și est.

Distribuie informația
Alte știri