Vremea până la început de august. Vezi de când revine canicula

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Conform prognozei ANM, săptămâna viitoare temperaturile scad în aproape toată țara, însă, în a doua săptămână de prognoză revin zilele caniculare. De asemenea, se pare că nu scăpăm în totalitate de ploi.

Astfel, în săptămâna 11 – 18 iulie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

În intervalul 18 – 25 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice, pana la 38 grade Celsius. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în centru și la munte.

În ultima săptămână a lunii, 25 iulie – 1 august, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În prima săptămână din august, 1 – 8 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Alte știri