Vremea rea cuprinde toată ţara. A fost emisă o nouă alertă de ploi, lapoviţă şi ninsori valabilă pentru acest weekend

Meteorologii informează că începând de sâmbătă, de la ora 16:00 și până duminică, ora 22:00, se vor înregistra ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona de munte.
 
În intervalul menţionat aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova.
Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 km/h. În toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea.
Distribuie informația
Alte știri