Vremea rece nu a afectat animalele de la Grădina Zoologică din Oradea

Animalele exotice care sunt obișnuite cu vremea caldă nu au întâmpinat probleme pe timpul zilelor cu ger. Cele mai sensibile la frig, cum ar fi suricatele și lemurii au fost mutate înăuntru, în spațiile închise ale grădinii zoo încă de la începutul toamnei. În schimb, animalele termofile au rămas afară pănâ zilele trecute, dar au fost mutate recent într-o ultimă tură. Este cazul coatiilor, carnivorele înrudite cu ratonul și a capybarelor care sunt cele mai mari rozătoare din lume.

„Celelalte care au un regim termic ceva mai permisiv au dreptul să stea afară câteva ore pe zi, dar în rest stau înauntru” spune biologul grădinii, Horia Bogdan. În ceea ce privește alimentația animalelor aceasta este suplimentată în perioada rece. „E același gen de mâncare ca în restul anului, doar că este suplimentată la anumite categorii de alimente pentru a asigura un suport vitaminic mai mare”, afirmă biologul.

În fiecare an, Grădina Zoologică Oradea se pregătește din timp de vremea rece, fapt pentru care rezervele de mâncare sunt asigurate înainte de începerea anotimpurilor reci. Pentru un ambient călduros și pe placul animalelor, responsabilii au capitonat mai multe adăposturi cu paie pentru a asigura un culcuș izolat cât mai bine pentru animale. Zilele trecute vizitatorii nu s-au prea înghesuit, dar în zilele cu zăpadă, părinții și-au dus copii la zoo cu sania, astfel încât pe aleile grădinii, copii se bucurau de iarnă în timp ce descopereau animalele rămase afară.

IMG_0232

Text și fotografie: Beatrice Bungo

Alte știri