#WeAreNATO „România în NATO – 14 ani”. Comunicat

În mediul de securitate contemporan și în contextul respectării angajamentelor de apărare colectivă asumate de România în cadrul alianței NATO, Universitatea din Oradea, prin Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, va găzdui joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 10, evenimentul de informare publică #WeAreNATO organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, precum și Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT din Oradea.

Evenimentul propune dezvoltarea unei platforme de diseminare a valorilor, principiilor și politicilor care definesc rolul Alianței în spațiul de securitate euro-atlantic. Seria de comunicări și dezbatererile sunt încadrate campaniei #WeAreNATO, un proiect implementat în statele membre ale Alianței, cu scopul de a dezvolta gradul de informare și a crește încrederea în rândul tinerilor privind capacitatea NATO de a asigura securitatea statelor, cetățenilor și teritoriului aliat.

Tinerii vor avea oportunitatea de a înțelege mecanismele politico-militare de funcționare ale NATO, gestionarea capabilităților militare în cadrul operațiior și exercițiilor comune, precum și elemente concrete ce țin de evoluția și contribuția României în cadrul Alianței.

Mediul universitar orădean, asumându-și rolul de actor activ în societatea contemporană, propune specialiștilor și celor interesați subiecte de dezbatere și inovare în materie de comunicare și diplomație publică, promovarea relațiilor civil-militare și modelarea unor metodologii de analiză, în contextul în care NATO rămâne pentru România unul dintre pilonii principali ai politicii externe și de securitate. Astfel, provocările complexe și dinamica mediului de securitate actual necesită un răspuns adaptat, care să construiască și să consolideze autonomia strategică specifică mediului regional de securitate, prin încurajarea cercetării și inovării în domeniul studiilor de securitate.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri