Weekend decisiv pentru primarul Beiusului. Adrian Domocos ar putea fi reales duminica, din postura de condamnat. Inalta Curte se pronunta vineri

Primarul Beiusului, Adrian Domocos traieste cele mai intense zile ale vietii. De vineri pana duminica poate trece de la agonie la extaz si invers, in functie de cele doua decizii majore pe care Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv alegatorii din Beius le vor lua vineri si duminica. In varianta fericita pentru actualul edil, exista posibilitatea sa scape de condamnare si sa fie reales. La fel de bine, Domocos poate fi condamnat cu executare si in acelasi timp poate pierde alegerile. Un scenariu, tot atat de posibil, este realegerea primarului duminica, dupa o eventuala condamnare, care ar aduce, obligatoriu, arestarea. In acest caz, ar trebui organizate alegeri anticipate.

Inalta Curte se va pronunta vineri la ora 15 urmând ca părţile care doresc să depună şi concluzii scrise suplimentare, de asemenea, şi reprezentantul Ministerului Public, să le depună cel mai târziu până la data de 03 iunie 2016, orele 10,00 ( conform site-ului Inaltei Curti ) .

Trei primari a avut orasul in perioada 1992-2016 si toti trei, Nicu Silviu Odobasianu, Octavian Codreanu si Adrian Domocos sunt inculpati in dosarul de reabilitare a retelelor de alimentare cu apa si canalizare în municipiul Beius. Anchetatorii spun ca in perioada 30 noiembrie 2007–28 noiembrie 2008, reprezentantii Primariei Beius au platit firmei SC TOP CONSTRUCT GRUP SRL Oradea aproximativ 321.672 euro în contul unor lucrari prevazute în contract si care în realitate nu au fost executate.

In acest dosar, pe langa cei trei primari sunt judecate alte 14 persoane, inclusiv deputatul Gheorghe Costin de la PNL. De altfel, datorita calitatii acestuia de parlamentar, dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

UPDATE: Intr-un mesaj publicat pe pagina personala de Facebook, Adrian Domocos sustine ca „ziua de vineri rămâne doar o zi obişnuită de muncă…”

Detalii dosar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României

Distribuie informația
Alte știri