Wizz Air avertizează pasagerii! Check-in fizic, obligatoriu, altfel riscă să nu mai poată urca în avion

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și principal operator pe piața din România, a transmis un mesaj îngrijorător pasagerilor, pe care îi sfătuiește să treacă și pe la ghișeul din aeroport pentru a face check-in fizic altfel e posibil să nu mai poată urca în avion.

Motivul pentru care procedura de check-in online nu mai îndeajuns, îl constituie modificarea reglementărilor internaționale de călătorie, care au devenit mai stricte și impun călătorilor să ajungă la aeroport mai devreme pentru ca toate documentele să poate fi verificate fizic.

„Wizz Air încurajează pasagerii să realizeze check-in-ul la aeroport cu cel puțin două ore înaintea plecării și să viziteze ghișeul pentru check-in, chiar dacă au realizat deja check-in-ul online. În urma sosirii la aeroport, pasagerii ar trebui să se îndrepte direct către ghișeul de check-in al Wizz Air, unde personalul de handling al companiei aeriene va verifica dacă pasagerul are certificatul/ele, permisul/ele și rezultatul negativ al testului COVID, precum și formularul de înregistrare online aferent, solicitat de țara de destinație. Dacă aceste documente sunt valide, Wizz Air va emite un nou permis de îmbarcare, care le va permite pasagerilor să se îmbarce. Dacă pasagerul nu poate prezenta toate documentele solicitate, compania aeriană este obligată să refuze transportul, întrucât pasagerul riscă să nu fie acceptat în țara gazdă. Nerespectarea acestor reglementări va rezulta în penalități atât pentru pasager, cât și pentru compania aeriană”, este declarația oficială a companiei Wizz Air, conform Profit.ro.

Distribuie informația
Alte știri