În perioada 10-12 octombrie 2024, la Băile Felix și Oradea, s-a desfășurat a IX-a ediție a workshop-ului studențesc intitulat “Creșterea eficienței energetice la consumatori industriali și casnici”. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Creație Științifică și Inovare al Studenților Energeticieni Orădeni (CCSISEO) din cadrul Departamentului de Inginerie Energetică al Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial (FIEMI) de la Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Asociația Clusterul de Cercetări Științifice, Inovare și Studii Europene din Oradea (ACCSISEO), Cercetare Dezvoltare Agora SRL și Asociația Generală a Inginerilor din România – Filiala Arad.
Acesta a fost organizat și coordonat de conf. univ. dr. ing. ec. Dzițac Simona, director al CCSISEO și președinta Asociației Clusterul de Cercetări Științifice, Inovare și Studii Europene din Oradea (ACCSISEO). Finanțarea a fost asigurată de Ministerul Educației, Universitatea din Oradea, Asociația CCSISEO, Cercetare Dezvoltare Agora SRL, precum și de alte firme partenere din domeniu.
Workshop-ul studențesc a avut ca invitați de onoare pe d-na prof. univ. dr. ing. habil. Valentina Bălaș de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad/președinta Asociației Generale a Inginerilor din România – Filiala Arad, d-na dr. Bogdana Stanojevic de la Universitatea din Belgrad, Serbia, alături de alți cercetători și cadre didactice din țară și străinătate.
La workshop au participat cadre didactice şi studenţi de la Universitatea din Oradea, Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea ,,Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Centrul universitar UBB Reșița, Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara – Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică, Universitatea Politehnica Timişoara – Facultatea de Inginerie Hunedoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea din Petroşani, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiințe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Agora din municipiul Oradea, Universitatea din Belgrad, precum şi cadre didactice şi elevi de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” Oradea, Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob” Arad, Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu” Oradea, Colegiul Național Diaconovici-Tietz Reșița, Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu” Șimleu Silvaniei, Školski centar „Nikola Tesla” – Vršac, Serbia.
Workshop-ul s-a dovedit a fi un real succes, captând interesul participanților pentru fiecare moment al evenimentului, care a abordat o temă de mare actualitate.