Workshop-uri pentru elevi, cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din România

Elevii Școlii Creștine Private din Cartierul Rromilor Tinca – program pilot de educație formală inițiat de Fundația People to People în mijlocul comunității de romi din Tinca, împreună cu cadrele didactice au organizat workshop-uri pentru elevi, cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din Romania.

Activitatea a avut loc în data de 18 decembrie începând cu ora 10.00. La acest eveniment au participat elevii claselor de a IV-a de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, coordonați de doamnele profesor Florina Guț și Alina Iancu alături de alți 5 elevi de la Școala Internațională din Oradea. Tematicile fiecărui atelier au fost pregătite de elevii școlii din comunitatea de romi. În fiecare atelier voau fost scoase în evidență valori și tradiții ale minorităților slovace, maghiare și rome.

„De Ziua Minorităților dorim să subliniem în mod simbolic aprecierea față de bogățiile culturale ale minorităților etntice din România, specificul minorităilor slovace, maghiare și rome, valorile fiecăreia. Toate acestea sunt componente esențiale ale culturii românești și sunt o inestimabilă moștenire culturală pentru generațiile viitoare. Dorim, de asemenea, să împuternicim copiii proveniți din comunitatea de romi în fața copiilor români și maghiari în calitatea lor de promotori ai culturii din țara noastră, ei fiind coordonatorii workshopuri-lor evenimentului”, declara doamna prof. Daniela Tütös, director la Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor.
Ziua minorităţilor naţionale din România este sărbătorită la 18 decembrie, dată la care, în anul 1992, a fost adoptată, prin Rezoluţie a Adunării Generale a ONU, Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice, se arată pe site-ul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri