Zece ani cu Kiwanis Art Oradea! Moment muzical sustinut de pianistul Nicolae Mihaila

Azi va prezentam un moment muzical minunat sustinut de pianistul Nicolae Mihaila.

„Felicitari pentru proiectul online „10 ani cu Kiwanis Art”! Ma bucur ca fac si eu parte din el si sper sa sarbatorim impreuna si la 20 de ani de Kiwanis Art Oradea” spune Nicolae Mihaila.”

Născut in Oradea in 1992, Nicolae Mihăilă a inceput să studieze pianul de la vârsta de 8 ani sub indrumarea prof. Fekete Elisabeta. După doar doi a debutat ca solist concertist alături de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea sub bagheta renumitului dirijor Iosif Conta, interpretând concertul pentru pian și orchestră in Re major de Haydn.

Nu a durat mult timp până ca el sa fie recunoscut ca fiind un copil minune. După primii 5 ani de studiu, Nicolae a caștigat numeroase premii naționale și internaționale, a avut recitaluri in mai multe orașe din țara și strainatate și a susținut concerte ca solist alături de orchestre din România și Elveția. După un așa inceput de carieră, Nicolae a fost premiat cu titlul “Copilul genial al României” in 2005 la decernarea premilor V.I.P unde a avut onoarea de a fi premiat pe aceeași scenă impreună cu președintele României de atunci, Traian Băsescu, dar si alături de alti oameni celebri din televiziune, politică, artă si sport.In ultimii 14 ani, Nicolae a caștigat peste 25 de premii naționale și internaționale, titluri de excelență dintre care amintim: titlul de excelență din partea Primariei Oradea si Premiul de Excelenta in Arta oferit de Kiwanis Art Oradea.

Pe lânga premiile si titlurile obținute, a mai susținut concerte si recitaluri atât in România cât și in țări precum Austria, Elveția și Anglia. Mai mult, el a avut privilegiu de a interpreta in premieră națională o compoziție nou descoperită pentru pian și orchestră de Carl Filtsch (Născut in Sebeș), un student nemaipomenit a lui Frederic Chopin, care a murit tragic la vârsta de 15 ani.                                   

De-a lungul carierei sale până in present, Nicolae a colaborat cu mulți dirijori renumiți internațional, cum ar fi: Timothy Redmond (Anglia),Walter Hilgers (Germania), Iosif Conta (România), Claudio Villaret (Elveția), Vlad Conta (Romania), Rinaldo Muratori (Italia), Yukko Amanuma (Japonia), Sabin Păuta (Statele Unite ale Americii).             

In 2016, a obținut diploma de licentă după terminarea studilor la prestigiosul conservator de muzică, „Guildhall School of Music and Drama din Londra”, sub indrumarea renumitului pianist și mentor, Ronan O’Hora.  Sezonul 2019-20 va include concerte și recitaluri in Marea Britanie, România si Austria.

„Drumul oricărui artist este greu și necesita pasiune, daruire, multa munca dar și susținere, care are rolul de a da un plus de motivație. Țin minte cu drag momentul în care Kiwanis Art Oradea mi-a acordat Premiul de Excelenta in Arta pentru rezultatele obtinute pe plan muzical. A fost un sentiment extraordinar care a adus un plus de ambiție și motivare. Ma bucur mult ca aceasta asociatie minunata continua sa susțină viitori artiști locali. Arta e unul din stâlpii principali ai unei societăți civilizate care necesita o susținere constanta. La mulți ani, Kiwanis Art Oradea! „

Alte știri