Zece ani cu Kiwanis Art Oradea. Al doilea concert online

Asa cum va promiteam, in fiecare saptamana va prezentam fostii nostri bursieri si realizarile lor. Azi este randul unei tinere si talentate artiste: Andrada Ciupeiu.

Andrada Ciupeiu este asistent universitar dr. la Departamentul de Muzică a Facultății de Arte a Universității din Oradea; doctorand al Universității Transilvania din Brașov, având-o ca coordonator pe prof. univ. dr. habil. Petruța-Maria Coroiu. Absolventă a Liceului de Artă din Oradea, clasa prof. Doina Marcu, a Academiei de muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, unde a studiat vioara cu Casiu Barbu, corepetiție cu Marius Popescu, muzica de cameră cu Nicușor Silaghi și Vera Negreanu. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Petr Zejfart, Michele Barchi (Italia), Rony Rogoff (New York), Mihaela Anica (Vienna) și Horia Maxim (București). A cântat ca solist cu Filarmonica de stat din Oradea, cu Orchestra Facultății de Arte a Universității din Oradea. Se numără printre inițiatorii și coordonatorii Seratelor cu bijuterii muzicale de la Muzeul Memorial Aurel Lazăr.

„Kiwanis Art a însemnat pentru mine ocazia de a cânta acasă, de a face muzică în familie, pentru familie. Înseamnă să dăruiești și să primești bucurie și frumos. Înseamnă să încurajezi și să fii încurajat să te exprimi prin muzică, prin artă.”-Andrada Ciupeiu.

Pentru aniversarea Kiwanis Art Oradea ne-a pregatit Sigismund Toduță: Sonata nr 2 pentru vioara si pian. Partea I Fantasia, la pian Marius Popescu.

Distribuie informația
Alte știri