Zece ani cu Kiwanis Art Oradea. Moment artistic cu Ștefan von Korch

Ștefan von Korch este unul dintre cei mai apreciați tenori din România, la aceasta oră.

Tenorul cu “abilități muzicale, acute ieșite din comun și cu o voință de fier”, așa cum a fost caracterizat de criticii muzicali, este prezent în roluri principale pe scenele din România și din străinatate încă de la  vârsta de 21 de ani.

Piesa care l-a consacrat ca fiind unul dintre puținii tenori din lume care o poate cânta la cel mai înalt nivel, este I Puritani. Cunoscătorii genului știu dificultatea acestei opere, care constă în a cânta nota Fa peste Do-ul visat de către oricare tenor. Ștefan von Korch a debutat în I Puritani, în rolul lui Arturo sub bagheta maestrului Giuseppe Sabbatini.

Născut în Oradea, România, Ștefan von Korch primește instruirea muzicală la Liceul de Arte din Oradea, ca student la canto si pian secundar. În timpul anilor de studiu la Academia de Muzică ”Ghorghe Dima” din Cluj-Napoca, își face debutul pe scena Operei Naționale Cluj-Napoca, la numai 21 de ani, în rolul lui Tamino din Flautul Fermecat.

Al doilea debut, nu întârzie să apară cu un alt rol, ”Nemorino”, din L’Elisir d’Amore, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Ștefan von Korch este frecvent invitat al Operelor din București, Iași, Cluj, al mai multor Filarmonici din România, cum ar fi: Cluj-Napoca, Iași, Arad, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Ploiesti, Pitesti, Tg -Mures, Sala Radio Bucurestisi pe scenele din străinatate (Zürich, Berna, Bratislava, Viena), colaborând si fiind agreat de dirijori cu renume ca și Guillermo Garcia Calvo, Giovanni Bria și alții.

Ștefan von Korch, a câștigat numeroase premii printre care: concursul de interpretare a Liedului “Ionel Perlea” (Marele Premiu, 6 mai 2012), concursul Internațional “Alfredo Giacomotti” Italia ( premiul 3, 17 iunie 2012), concursul Internațional “Haricleea Darcle” (premiul Fundației Darclee , 12 august 2012).
Vizionare placuta!

Alte știri