Zece ani cu Kiwanis Art Oradea. Moment muzical susținut de Vlad Crosman și Camelia Andone

Astă-seară vă transmitem un moment muzical cu doi artiști susținuti de clubul nostru-Vlad Crosman si Camelia Andone.

Baritonul orădean Vlad Crosman este artist liric independent, colaborator al mai multor ansambluri de prestigiu din domeniul muzicii clasice din Franța, Belgia și Elveția. Absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Vlad Crosman și-a continuat parcursul studiilor la Centrul de Muzică barocă de la Versailles și la Universitatea Sorbona din Paris.

„Mulțumesc pentru invitația de a participa la această aniversare specială a celor 10 ani de activitate Kiwanis Art Oradea. „Artiști pentru artiști” ar putea fi deviza care descrie cel mai bine particularitatea clubului orădean și pe această cale aș dori să-i salut cu drag pe toti prietenii muzicieni și bineînțeles pe doamnele kiwaniene, atât de dăruite acestui proiect de-a lungul anilor, a spus Vlad Crosman. Cred ca am fost chiar primul premiant al Kiwanis,  iar în anii ce au urmat am raspuns mereu cu mare plăcere invitațiilor la diversele evenimente organizate de acest club. Poate cea mai dragă amintire alături de familia Kiwanis este cea din Sicilia, în urmă cu 9 ani,  atunci când am avut bucuria să fiu invitat să cânt la ceremoniile prilejuite de înfrățirea cluburilor Kiwanis din Oradea și Giarre. Din păcate situația actuală ne tine la distanță, însă arta a avut mereu puterea de a ne ajuta să trecem peste momentele mai complicate. Tehnologia ne permite astăzi să fim împreună, măcar pe cale virtuală, pe axa Paris-Oradea. Așadar, vă ofer în dar un scurt fragment muzical drag mie „Toujours” – din ciclul de melodies Poème d’un jour de Gabriel Fauré – alături de Camelia Andone, la pian.
La mulți ani Kiwanis Art Oradea și pe cât mai curând!”

Camelia Andone este absolventă a Universității Emanuel din Oradea, unde a studiat pianul sub îndrumarea pianistului conf. univ. dr. Daniel Goiți, obținând licența în pedagogie muzicală și masteratul în artă muzicală. De asemenea, a urmat cursurile de licență în interpretare muzicală și master în Arta Muzicală Camerală la Facultatea de Arte din Oradea, la clasa doamnei conf. univ. dr. Fekete Elisabeta, perioadă în care susţine concerte şi participă la diverse competiţii pentru pian şi muzică de cameră.

Astfel, a obţinut în 2014 locul I la Concursul „Duo pianistic” la Academia de muzică G. Dima din Cluj Napoca și locul I în 2015 la concursul internațional “Giovani Musicisti” în Treviso, Italia, alături de pianista Ana-Ruth Micula. De asemenea, a obţinut în 2015 premiul special la concursul „Piano Artis” la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. A susţinut concerte şi recitaluri la Facultatea de muzică din Debrecen, Ungaria şi în 2015 în Trento, Italia, cu sprijinul Fundaţiei San Vigilio şi al Asociaţiei „Kiwanis Art Oradea”.

A participat activ la cursuri de măiestrie susţinute de pianişti din ţară şi din străinătate: Pless Attila (Ungaria), Carmen Daniela Gililov (Germania), Laura Cattaneo (Italia) şi Viniciu Moroianu (România). În 2019 a obținut titlul de doctor în Muzică la Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași. În prezent este profesor de pian şi director muzical al Şcolii de Muzică Logos din Oradea şi as. univ. dr. la Facultatea de muzică din Oradea.

“Kiwanis Art m-a pus sub lumina reflectoarelor și mi-a deschis oportunități de a cânta alături de mari artiști. Mulțumesc pentru avântul pe care mi l-ați oferit” – Camelia Andon.

        Să îi ascultam cu drag!

Alte știri