Zece ani cu Kiwanis Art Oradea. Un nou moment muzical

Va prezentam al patrulea moment muzical din ciclul de evenimente prin care KAO sarbatoreste, in conditii de pandemie, a zecea aniversare.

Rasplatita cu Premiul de excelenta in arta Kiwanis Art Oradea in 2011 pentru talent si pasiunea pentru arta, Ferenczy Orsolya și-a început studiile universitare la Facultatea de Muzică  a Universității din Oradea sub îndrumarea lector univ. dr. Lavinia Chereches, obținând diploma de licență la specialitatea de interpretare muzicală-canto în anul 2012. A urmat studiile de masterat la aceeași facultate. Tot în aceastã perioadã, prin intermediul unei burse, a obținut oportunitatea de a studia la prestigioasa Academie de Muzică  Liszt Ferencz din Budapesta.

În anul 2014 s-a înscris la încă o instituție muzicală importantă din Ungaria, devenind masterandă a Academiei de Muzică din Szeged, unde, după terminarea studiilor, în 2016, și-a făcut debutul la Teatrul Național la doar 26 de ani cu rolul principal al Melindei din opera Bank ban de Erkel Ferenc, unul dintre cele mai dificile și spectaculoase roluri din literatura operistică. Au urmat alte roluri importante din care menționăm rolul Micaelei din opera Carmen de G.Bizet, rolul Iluskăi din opera János Vitéz de Kacsóh Pongrácz, al Barbarinei din Nunta lui Figaro de W.A. Mozart și cel al Neddei din opera Pagliacci de R. Leoncavallo.

În repertoriul artistei apar și alte roluri din opere celebre cum ar fi cel al Sorei Angelica, Madama Butterfly sau cel al Larettei din opera Gianni Schicchi. Fiind o personalitate activă a vieții artistice din Szeged, Ferenczy Orsolya a avut și are în prezent apariții importante la gale de operă și concerte caritabile. „Pe parcursul studiilor din Oradea  am avut onoarea de a fi invitatã la câteva evenimente organizate de Kiwanis Art Oradea. Aceastã organizație mi-a oferit o susținere substanțialã în dezvoltarea artisticã, aceastã experiențã m-a ajutat în continuarea evoluției mele profesionale. Pentru nenumaratele ajutoare, imi exprim gratitudinea”-Ferenczy Orsolya .

Ferenczy Orsolya – opera Carmen de Bizet:
Je dis que rien ne m`epouvante (Micaela`s Air)

Carmen Ungur-Brehoi

Distribuie informația
Alte știri