Zece ani cu Kiwanis Art Oradea

În urmă cu 10 ani, la Oradea a fost creat Clubul Kiwanis Art al cărui obiectiv era și este acela de a sprijini copii și tineri talentati prin crearea de ocazii de a se face cunoscuți publicului orădean, dar și prin oferirea de suport material sub formă de premii. Astfel a fost instituit  Premiul de excelență în artă, acordat celor mai talentați și pasionați dintre tinerii artiști.

“Ne bucurăm că am ajuns să marcăm 10 ani cu Kiwanis Art Oradea și ne dorim sa putem oferi in continuare premii unor artisti talentati si devotati artei. De-a lungul celor 10 ani de existență, clubul a acordat aceste premii de excelență unor elevi și studenți care ulterior ne-au confirmat încrederea și și-au construit o carieră artistică promițătoare”, a spus Iuliana Păcurar, președinte fondator al Kiwanis Art Oradea.

Vlad Crosman, Andrada Ciupeiu, Nicolae Mihailă, Iulia Relinda Rațiu, Viktoria Cormos, Măriuca Popa,  Larisa Ștefan, Bogdan Bohuș, Cristina Lehaci, Ana Ruth Maior, Maria Duțu, Camelia Matei, Olah Boglarka, Orsolya Ferenczy sunt doar cativa dintre ei. Anul trecut, au devenit membri de onoare ai clubului doi artisti lirici orădeni cu care noi ne mândrim:  Brigitta Kele și Florin Estefan.

“Clubul proiecta pentru această aniversare un concert în aer liber cu participarea acestor artiști și a mai tinerilor premianți, încă elevi și studenți, dar dată fiind situația actuală ne-am orientat spre mediul online” a declarat Carmen Polman, unul dintre membrii fondatori ai Kiwanis Art Oradea și guvernator ales pentru anul kiwanian 2020-2021.

Dintre premianti amintim: Dominik Ilisz, David Popescu, Șerban Corbu, Maia Ciupeiu, Tamio Vesea, Ion Popa Lianu, Hosco Janetka, Nagy Antoniu, Maya Kallo, Jan Sekacs, Borbiro Time, Szucs Stefania, Niculas Ana Karina.

“Din păcate, proiectatul concert devine tot mai puțin probabil, așa că am gândit o formulă posibilă în vremuri de pandemie. Am proiectat o serie de concerte online. Evenimentul va fi dedicat tuturor celor care luptă in prima linie cu pandemia, un omagiu  al nostru adus eforturilor  și profesionalismului acestor eroi moderni” a spus Maria Letea, membră a Kiwanis Art Oradea.

 De două ori pe săptămână vor fi postate pe Facebook Kiwanis Art Oradea înregistrări  ale acestor interpreți. Publicația on-line Oradea în direct, va prelua aceste momente muzicale, cât și schițele de portret ale interpreților.

Un prim moment muzical

Seria concertelor aniversare s-a deschis cu o piesă care aduce speranta in sufletul umanității de veacuri:Hristos a Inviat! – muzica: Alexandru Podoleanu, aranjament:. Cristian Mogoșan. Cadrul filmării este la fel de sugestiv ca mesajul. Momentul este sustinut de Florin Estefan, un artist in continua ascensiune, oradean, membru de onoare al Clubului KAO, directorul Operei Romane din Cluj, împreună cu alti trei interpreți talentati de la aceeași instituție-Eusebiu Hutan, Cristian Mogosan si Cristian Hodrea.

https://www.facebook.com/operacluj/videos/572433077019578/
Distribuie informația
Alte știri