Zece cetăţeni străini depistaţi de poliţiştii de frontieră bihoreni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta- judeţul Bihor au depistat zece cetăţeni din Iran, Irak, Nepal şi Etiopia, care au încercat să iasă ilegal din ţară, în trei autoturisme, conduse de cetățeni români,care urmau să îi transporte până în apropierea frontierei cu Ungaria.

În data de 25.01.2024, în jurul orei 21.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta – I.T.P.F Oradea au declanşat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale, ocazie cu care au identificat în trafic, în localitatea Mărtihaz, trei autoturisme care se deplasau spre frontiera cu Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea autoturismelor şi la legitimarea şoferilor, constatându-se că aceştia sunt cetăţenii români, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani, din judeţul Timiş.

În cele trei mijloace de transport se aflau, ca pasageri, doi bărbaţi, trei femei  cu vârste cuprinse între 26 și 36 de ani și cinci copii minori cu vârste între 2 luni și 9 ani, de origine asiatică. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Nepal şi Etiopia, solicitanţi de azil în România.

La cercetări, șoferii autoturismelor au declarat că urmau să îi lase pe cei zece în apropierea frontierei cu Ungaria,

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru cei trei  șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri