Zece persoane din Vietnam şi patru călăuze slovace, depistate la graniţa cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Tămășeu, două autoturisme conduse de doi cetățeni slovaci. Ambele autoturisme erau înmatriculate în Slovacia.

“În urma controlului autoturismelor, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe bagaje, care nu aparțineau șoferilor, aspect ce a trezit suspiciuni cu privire la numărul persoanelor transportate. Imediat, s-a procedat la verificarea zonei de competență a localității Tămășeu, ocazie cu care au fost descoperiți, la aproximativ 10 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, 11 cetățeni străini.

Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt 10 cetăţeni vietnamezi, având vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și un cetățean slovac C.P., în vârstă de 26 de ani.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cei 10 cetăţeni străini, respectiv trafic de migranţi de către cei patru cetățeni slovaci, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri