Zeci de elevi de la Liceul Don Orione s-au implicat într-un flashmob dedicat copiilor cu autism

2 aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, iar Liceul „Don Orione” din Oradea a fost martorul unei mișcări remarcabile de solidaritate și empatie. Zeci de elevi s-au mobilizat într-un flashmob dedicat copiilor cu autism, demonstrând că comunitatea lor este una unită și plină de compasiune.

Preotul Alin Arendaș, vicepreședinte al Asociației „Sf.Arh.Mihail si Gavril” Autism din Oradea, a transmis un mesaj de recunoștință și bucurie: „A fost o zi minunată! Copii, părinți, bunici, directori, profesori, învățători și psihologi ne-am unit forțele pentru iubire, acceptare și înțelegere. Multumesc tuturor voluntarilor, partenerilor implicati in organizare”

Psihologul clinic al Asociației AUA, Boldan Cristina, a subliniat importanța perspectivei copiilor cu autism: „2 aprilie este ocazia perfectă de a vedea lumea prin ochii copiilor… cât se poate.”

Profesoara Ioana Drugaș, psiholog școlar la Liceul „Don Orione”, a împărtășit o înțelepciune esențială: „Nu vă mirați și nu judecați. Foarte important este să oferiți compasiune și sprijin atunci când întâlniți pe cineva care are un copil cu comportament diferit. Emiterea unor judecăți poate provoca extrem de mult rău, așa că astăzi ne uităm și admirăm, fără a judeca.”

Profesorul Alexandru Stoica, director al Liceului Don Orione din Oradea, a făcut un apel către întreaga comunitate: „Știm cât de greu le este părinților să se integreze în societatea românească. Din păcate, încă România nu este pregătită să accepte aceste realități așa cum ar trebui. Facem un apel la toți cei care pot să ajute să contribuie la terapia acestor copii.”

Astfel, Liceul Don Orione reconfirmă angajamentul său pentru incluziune și sprijinirea copiilor cu autism și familiilor acestora.

Inregistrarea video a flashmobului este disponibila pe internet aici

Distribuie informația
Alte știri