Zeci de migranți găsiți ascunși în TIR-uri, la granița cu Ungaria de la Borș II

În data de 06.05.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni turci. Conform documentelor de însoţire a mărfii, ambii şoferi transportau role de aluminiu ambalate în cutii de lemn  din Turcia în Polonia.

În urma efectuării controlului asupra mijloacelor de transport, în interiorul acestora au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, 44 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Afganistan, dintre care 28 erau bărbați, 14 femei și doi copii. Cei 44 de cetăţeni străini au vârste cuprinse între 7 şi 45 de ani şi sunt solicitanți de azil în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri