Zeci de orădeni au întâmpinat carele alegorice anunțate în cadrul Festivalului ”Carnavalul Florilor”. Comunicat

În această dimineață, la ora 11:00, în parcarea de pe B-dul Decebal nr. 3, au sosit cele patru care alegorice anunțate în cadrul Festivalului ”Carnavalul Florilor.” Zeci de orădeni au așteptat cu nerăbdare sosirea acestora, după care majoritatea celor prezenți și-au facut poze cu fiecare car alegoric.

Acestea pot fi admirate și fotografiate în parcare până la ora 14:00, când vor pleca însoțite de ”Ansamblul Folcloric Bihorul” pe traseul B-dul Decebal – str. Tudor Vladimirescu – sosind în Piața Unirii la aprox. ora 15:30, după care la ora 18:30 acestea vor porni înapoi în Debrecen.

La ora 16:00, ”Ansamblul Folcloric Bihorul” va susține un alt moment artistic în Piața Unirii.
Carul comun celor două orașe Oradea – Debrecen are ca simboluri leul, îngerul, cetatea și cartea, reprezentând astfel valorile comune ale celor două comunități: credința creștină, vitejia celor două comunități împotriva armatelor cotropitoare și cultura ca temelie a dezvoltării. Un alt car alegoric reprezintă la mari dimensiuni coroana Sfântului Ștefan lucrată în flori. Altul îl înfățișează pe păstor cu oițele sale – ca simbol al vieții pastorale și a împlinirii a 500 de ani de religie reformată. Ultimul car, realizat de centrul comercial Forum reprezintă imaginea a doi mamuți.

În Piața Unirii, carele alegorice vor ajunge la aprox. ora 15:30 și tot aici continuă târgul de produse tradiționale ”Târgul Gusturilor din Valea Ierului”, care reunește peste 30 de meșteșugari din județele Bihor și Satu-Mare. „Carnavalul Florilor” este organizat în Debreţin de 48 de ani, iar în urma colaborării dintre administraţiile locale din Bihor şi Hajdu-Bihar, unele dintre carele alegorice pot fi admirate din anul 2005 şi în Oradea.

În peste 20 de ani, cooperarea oraşelor Oradea – Debrecen s-a consolidat și, la fiecare nouă ediție a Festivalului “Carnavalul Florilor”, cele două orașe au contribuit la realizarea carului alegoric comun.

Distribuie informația
Alte știri