Zeci de proiecte, analizate de către membrii CMUAT. Vezi ce se mai construiește în Oradea

În cadrul ședinței comisiei de urbanism de săptămâna trecută, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate 46 de proiecte. Dintre acestea, 22 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 24 au fost aduse în atenția comisiei operative.

O persoană fizică a solicitat aviz CMUAT pentru realizarea Planului Urbanistic de Detaliu în vederea schimbării destinației imobilului situat pe str. Matei Corvin, nr. 143 din locuință individuală în apartamente în regim hotelier și construire spațiu de consumație aferent (cramă).

„Investiția propusă de beneficiar se încadrează în caracteristicile zonale aprobate în Regulamentul General de Urbanism. Având în vedere suprafața mare a terenului pentru care s-a elaborat documentație, respectiv 10.360 mp, plantația de vie existentă și intenția construirii unei crame tradiționale, proiectul este unul care va aduce plusvaloare comunității prin componenta sa agroturistică”.

Totodată, clădirea de la frontul străzii, care va găzdui apartamentele în regim hotelier, va fi reconfigurată și reabilitată.

„Deoarece pe amplasamentul existent există o pivniță, respectiv o suprafață mare plantată cu vie, beneficiarul a propus realizarea unei crame, care să fie conectată cu pivnița existentă. Clădirea cu destinația de cramă se va construi respectând forma tradițională a cramelor din zona Valea Frumoasă, într-o reinterpretare contemporană”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Distribuie informația
Alte știri