ZF: Un furnizor italian al Ford şi Renault va investi 255 mil. lei într-o fabrică de la zero la Oradea

16221553 - robots welding in an automobile factory

O companie din grupul Sogefi, parte a holdingului industrial CIR, cu afaceri de 2,8 mld. euro şi peste 15.000 de angajaţi, va construi o fabrică de componente pentru sistemul de suspensii auto la Oradea. E o investiţie totală de 255 de milioane de lei. Compania a primit acordul pentru a beneficia de un ajutor de stat de 104 mil. lei pentru noua fabrică, conform zf.ro.

16221553 – robots welding in an automobile factory

Grupul italian şi-a securizat deja terenul pentru noua fabrică în parcul industrial Eurobusiness I din Oradea. În luna august din 2018 italienii au depus o scrisoare de intenţie în care solicită administratorului parcului industrial concesionarea unui teren în vederea construirii unei hale de producţie în domeniul automotive, având o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp. În urma discuţiilor cu reprezentanţii Sogefi Suspensions Eastern Europe, Primăria Oradea a decis să pună la dispoziţia investitorului un teren de 95.000 de metri pătraţi, decizie care a fost anunţată în 7 septembrie.

În 2017, grupul italian a deschis o fabrică în Mexic, iar în vara lui 2018 a devenit operaţional un centru de producţie în Maroc. Într-un interviu acordat Reuters în martie 2018, oficialii grupului italian arătau că analizează mai multe pieţe din Europa pentru o nouă fabrică de la zero, în final alegând Oradea pentru acest proiect greenfield.
Italienii, prezenţi în 23 de ţări mai au o companie în România, Sogefi Air Cooling din Argeş cu activităţi de fabricare a plăcilor, tuburilor şi profilelor din material Plastic.

Foto: zf.ro

Distribuie informația
Alte știri