Zi mare pentru cultura oradeana. Muzeul Tarii Crisurilor isi deschide portile, in noua casa

Cu prilejul Zilei internaționale a muzeelor, sub genericul „Revenirea la normalitate”, joi, 18 mai, la noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor vor avea loc vernisajele unor expoziţii temporare, 5 la numar.
Acestea sunt: Imaginea lumii ţesute în lînă: scoarţe din patrimoniul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău (Republica Moldova); Etnographica – Reprezentări grafice ale portului popular din colecţia Muzeului Déri din Debrecen (Ungaria); Donaţia Iosif Fekete (colecţia Muzeului Ţării Crişurilor); Pictori şi sculptori orădeni din colecţiile Muzeului Ţării Crişurilor (1950-1980); Retrospectiva graficianului Nistor Coita (realizată în parteneriat cu Muzeul de Artă Contemporană a României din Bucureşti). Intrarea la vernisaje se face pe bază de invitaţii. 
Expoziţiile vor putea fi vizitate gratuit în Noaptea muzeelor (20 mai, între orele 19:00 – 02:00). Odată cu mutarea sediului sediului, Muzeul Tării Crişurilor scapă şi de chiria de aproape 15 mii de euro pe care o plăteşte Episcopiei Romano-Catolice din Oradea.
Noul sediu al institutiei de cultura este amenajat în clădirea fostei Garnizoane a oraşului construită în 1896, avand o suprafata desfasurata de 15 mii de metri pătraţi. ”Averea” Muzeului Tarii Crisurilor se ridica la peste 450 de mii de piese.
Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri