Zilele Culturii Slovace, sărbătorite în Cetatea Oradea cu găluște și plăcinte slovăcești

foto: cetatea Oradea

Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), Primăria Municipiului Oradea și Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, cu sprijinul Departamentului pentru slovacii din diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei, organizează în acest weekend, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace, Zilele Culturii Slovace.

Evenimentula debutat vineri va debuta, în 15 septembrie, cu vernisajul expoziției „Frumusețea în costum popular slovac”.

Sâmbătă, 16 septembrie, cetatea găzduiește manifestări culturale precum dansuri și cântece tradiționale slovace, concursuri gastronomice, produse culinare tradiționale slovace, dar și concerte, unde ne vor încânta formațiile Čardáš din Abova și Kollárovci. Duminică, 18 septembrie, evenimentul Zilele Culturii Slovace se va încheia cu o slujbă religioasă în Biserica Romano-Catolică din cetate.

PROGRAM

Sâmbătă, 16 septembrie 

09:00 – 18:00 – Concurs gastronomic, prezentarea culturii culinare slovace, găluște slovăcești cu brânză „halušky”, plăcinte slovăcești cu cartofi „točňe”
14:00 – 19:00 – Program cultural artistic, ansambluri folclorice a comunităților slovace din România
19:30 – 21:00 – Concert trupa Kollárovci Slovacia

Duminică, 17 septembrie

13:00 – 14:30 – hramul bisericii Sfânta Fecioară Maria Îndurerată

Distribuie informația
Alte știri