Ziua a cincea a Festivalului Internațional de Teatru Oradea

Ziua de festival începe, de data aceasta, de la ora 19:00 cu două spectacole remarcabile. Teatrul Nottara din București vă invită la Sala Mare pentru a viziona spectacolul „Totul e relativ”, de Alan Ayckbourn, regizat de Felix Alexa, un spectacol care „îmbină armonios replicile cu haz și situațiile magistral construite, cu un cinism profund, un umor negru ce ține de relativitatea și fragilitatea sentimentelor, o ambiguitate a relațiilor degradate, ce produce un comic exploziv, dar care are la bază, paradoxal, o tristețe profundă” (Felix Alexa).

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați propune de la aceeași oră, la Sala Arcadia, spectacolul „FAT PIG”, de Neil LaBute, regizat de Laura Moldovan (nerecomandat persoanelor sub 14), care propune, pornind de o poveste simplă de dragoste, ce dobândește nuanțe când comice, când tragice, o adevărată radiografie a mentalităților contemporane.

De la ora 18:00, pe scena mobilă amplasată în Piața Unirii,  Ansamblul Artistic și Profesionist Crișana îi invită pe iubitorii de folclor la concertul extraordinar „Din Bihor până-n Banat”. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Artiștii invadează strada”, finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor și este oferit gratuit publicului.

De la ora 21:00, Teatrul Național „I. L. Caragiale” București vă așteaptă la spectacolul „Fetița soldat”, de Mihaela Michailov, regia Silvia Roman, o poveste pentru toate vârstele și toate timpurile, care poartă cu ea parfumul copilăriei dintotdeauna, un one woman show puternic, sensibil, cu umor, actual ca mesaj și abordare, unde realismul psihologic poate atinge profunzimi ale abisului.

De asemenea, nu uitaţi să treceţi înainte de spectacolele de la Sala Mare sau în pauze pe la foaierul din stânga de la intrarea principală în teatru unde se află „Colțul Cititorilor”, amenajat cu mult spirit livresc de librăria R&R bookstores and coffee houses.

 

Distribuie informația
Alte știri