Ziua alegerilor a început / Câți bihoreni sunt așteptați la urne

Aproape 19 milioane de români sunt așteptați astăzi să voteze în cadrul alegerilor locale și europarlamentare. Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07.00 – 22.00. La acest scrutin s-au înscris 207.389 de candidaţi pentru alegerile locale, potrivit Autorității Electorale Permanente.

Pentru alegerile europarlamentare, cetățenii cu drept de vot vor avea de ales între 16 partide și alianțe sau candidați independenți.

La alegerile locale şi europarlamentare care se vor desfăşura concomitent, duminică, 9 iunie, în Bihor vor fi deschise, în total, 659 de secţii de votare, iar numărul total de alegători din judeţ este de 496.577.

Alegerile locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie, vin cu o noutate în ceea ce privește programul secțiilor de votare. Față de alegerile anterioare, programul de funcționare al acestora a fost prelungit cu o oră, până la ora 22:00. Secțiile de votare se vor deschide la ora 7:00 și se vor închide la ora 22:00, față de ora 21.00, cum a fost la precedentele alegeri.

Distribuie informația
Alte știri