Ziua Cărții @Cărturești: Citește într-o zi cât alții într-un an!

De Ziua Cărții sărbătorim o super-putere a omenirii pe cât de fantastică, pe atât de discretă: lectura. Exercitată prin colțuri umbroase de librărie, în trenuri și avioane grăbite, în vacanțe ploioase și pe plaje senine, lectura transformă cititorii și lumea.

Dar nu toți au norocul să-și exerseze această super-putere. Unul din cinci români nu citeşte deloc și doar 2,8% dintre noi citesc o carte pe lună. Este descurajant să ne amintim cât de puțin se citește, de fapt, în România.

De aceea, între 21 – 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, te așteptăm în librărie să răsturnăm statisticile despre obiceiurile de lectură ale românilor. Ți-am pregătit un raft întreg cu cele mai frumoase titluri sub 200 de pagini din librărie. Cărți care pot fi citite într-o zi, dar care rămân cu tine toată viața. Vino în Cărturești-ul preferat, citește în spațiile special amenajate pentru #ZiuaCărții2018 și la final mergi acasă cu o carte cadou din partea noastră. Regulile sunt simple:
1. Vii în librărie între 21 și 23 aprilie – între 10 – 22
2. Îți alegi cartea pe care vrei să o citești
3. Te înscrii în caietul de cititori oferit de librari
4. Când termini de citit, anunți un librar Cărturești și primești cadou o carte din selecția noastră specială pentru Ziua Cărții
5. Îi recomanzi unui prieten una dintre cărțile tale preferate și te asiguri că începe să o citească.

Totodată, în data de 23 aprilie vom oferi celor care cumpără cel puțin o carte, un voucher de -20% pentru următoarea achiziție de carte românească din luna mai.

E atât de simplu să schimbi lumea & statisticile cu o carte. #CarteDiem!

Știai că:
De 23 de ani încoace, la inițiativa UNESCO, cartea şi lectura sunt sărbătorite în lume* pe 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Data de 23 aprilie este una simbolică pentru literatura lumii: în această zi, în 1616** se stingeau din viață Cervantes și Shakespeare. De fapt, sărbătoarea de acum a pornit în Catalonia, unde comemorarea morții lui Cervantes a fost asociată de librari cu ziua tradițională de Sant Jordi (Sfântul Gheorghe), cunoscută și ca Ziua Trandafirului, în timpul căreia se fac mici daruri. Așa s-a ajuns ca pe această dată, în Spania, pentru fiecare carte cumpărată, cititorul să primească un trandafir.

Distribuie informația
Alte știri