Alegerile SE REPETA la Universitatea Oradea. Diferenta dintre cei doi candidati la functia de rector, extrem de mica. LIVE-UPDATE

Update 8 Motivul invalidarii alegerilor este ca niciunul din cei doi candidati n-a intrunit jumatate plus 1 din numarul voturilor alegatorilor prezenti. Un candidat trebuia sa obtina 451 de voturi pentru a fi validat. Florian Bodog a primit insa doar 442 de voturi iar Constantin Bungau 437.

Update 7 Alegerile se repeta. Scrutinul a fost invalidat

Update 6 Diferenta la prima numaratoare ar fi fost de doar 3 voturi

Update 5 Voturile se numara inca o data. Potrivit primei numaratori, noul rector ar fi Florian Bodog

Update 4 Au votat 901 alegatori

Update 3 Procesul de vot s-a incheiat. Se numara voturile

Update 2 : Cvorumul a fost atins. Pana la ora 14 au votat peste 628 de alegatori

Update 1 : Prezenta la vot la ora 12 a fost de 34,25%.

Batalia se da intre actualul rector, Constantin Bungau si senatorul PSD, Florian Bodog. Scrutinul a inceput la ora 10 si va dura pana la 17, cand urnele se inchid. 1013 alegatori au drept de vot, iar un candidat trebuie sa stranga 507 voturi pentru a fi validat.

Luni au fost alegeri pentru presedintia Senatului Universitatii, la care au fost prezenti toti membrii forului, adica 76. Doar 5 voturi a avut in plus, Sorin Curilă fata de contracandidatul său, fostul cancelar Vasile Aurel Căuş.

Alegerile de la Univresitatea Oradea vin pe fondul mai multor scandaluri inclusiv cu iz penal. DNA a anuntat in 30 martie ca efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2015- 2016. În cursul zilei de 30 martie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost facute percheziții domiciliare în 8 locații, situate în municipiul Oradea, din care una chiar la Universitate. Potrivit unor surse, rectorul Constantin Bungau, decanul Facultatii de Ştiinte Socio-Umane, Floare Chipea, si profesorul universitar Camelia Dindelegan ar fi in atentia anchetatorilor.

Distribuie informația
Alte știri