Ziua Copilului va fi sărbătorită la Senat! Cu această ocazie va fi lansată platforma online senatjunior.ro

Avem jocuri, baloane, face painting, cabină de fotografii, animatori și teatru mobil pentru copii. Ne vom juca împreună cu UNICEF, partener oficial al evenimentului, și vom învăța prin jocuri interactive despre drepturile copiilor.

Ambasadele Confederaţiei Elveţiene, Republicii Finlanda, Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei, Republicii Coreea, Palestinei, Republicii India și Republicii Populare Bangladesh vor propune o gamă largă de activități culturale, educaționale și sportive, cu scopul de a promova interculturalitatea prin jocurile copilăriei specifice fiecărei țări, de a valorifica și încuraja schimbul de expertiză și viziune, pentru ca vocea și implicarea copiilor să devină mult mai vizibile în societate și în instituțiile statului. În deschiderea evenimentului ne vom bucura și de prezența reprezentanților Ambasadelor Statelor Unite ale Americii, Regatului Maroc și Regatului Haşemit al Iordaniei.
Ambasada Confederației Elvețiene, cu sprijinul Asociaţiei Swiss WebAcademy și Directoratul Național de Securitate Cibernetică propun o campanie ce vizează prevenția şi securitatea în mediul online, promovarea şi diseminarea benzilor desenate intitulate „Poveşti cotidiene digitale” şi „Întâmplări de pe net”, destinate sensibilizării şi conștientizării pericolelor din mediul online, atât a copiilor, cât şi a adulţilor.

Cu această ocazie va fi lansată platforma online senatjunior.ro, un instrument accesibil celor mici, care explică simplu și direct ce este Senatul, cum funcționează, ce sunt legile, cum sunt ele create, dar și multe alte informații și curiozități.

Iubim animalele așa că i-am invitat pe cei de la Adăpostul Speranța să ni se alăture cu cei mai simpatici câini și cățeluși pentru adopție. Adăpostul Speranța, primul și singurul centru unde câinii maidanezi sunt antrenați să devină câini de terapie, va prezenta copiilor și celorlalți vizitatori care vor fi prezenți de 1 Iunie la Senat de ce trebuie încurajată adopția câinilor fără stăpân.

Aveți ocazia să vedeți caii Jandarmeriei Române, câinii de la Poliția Canină, autospecialele pompierilor și mașinile de poliție din cadrul MAI.

Vom avea și o zonă de food trucks pentru gustări, dulciuri, apă sau băuturi răcoritoare.

Pe lângă activitățile ce vor avea loc în curtea Senatului, copiii pot participa, în grupuri organizate, la tururi ghidate în Palatul Parlamentului, mai exact în zona aferentă Senatului. Vor putea fi vizitate sala de plen și, în premieră, biroul Președintelui Senatului.

Evenimentul este găzduit de Senatul României și organizat în parteneriat cu alte instituții publice și private din România: UNICEF, Ministerul Afacerilor Interne, Salvați Copiii, Crucea Roșie Română, Adăpostul Speranța, Jandarmeria Română, Departamentul pentru Situații de Urgență.

*Tururile ghidate sunt gratuite pentru copii. Adulții care îi însoțesc pe micuți vor plăti tariful standard.

Distribuie informația
Alte știri