Ziua Drapelului Național, sărbătorită în fața Primăriei Oradea

Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, autorităţile locale au organizat azi, 26 iunie, în faţa Primăriei Oradea, o ceremonie militară.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de sfinţire a drapelului naţional la Biserica cu Lună, urmată de prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă în faţa Primăriei.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat că Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Din partea Primăriei Oradea a participat la manifestări viceprimarul Arina Moș, din partea Prefecturii Bihor, subprefectul Emil Pavel, iar din partea Consiliului Județean, vicepreședintele Călin Gal. Subprefectul Emil Pavel a transmis celor prezenți mesajul prim-ministrului României, Nicolae Ciucă.

Drapelul României a fost apoi înălţat pe catarg, dar nu înainte de sărutarea acestuia de către oficialităţile prezente la ceremonie. În finalul ceremoniei, s-a intonat Imnul Naţional al României şi a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Alte știri