Ziua Holocaustului, celebrată la Oradea în Sinagoga Aachvas Rein

Cu ocazia finalizării lucrărilor la Sinagoga Aachvas Rein de pe str. Primăriei nr. 25, Primăria Oradea și Comunitatea Evreilor din Oradea au organizat marți, 9 octombrie 2018, de Ziua Holocaustului, un eveniment în cadrul căruia a avut loc comemorarea Primei Rugăciuni pentru pomenirea și liniștea sufletească a evreilor deportați din Oradea și județul Bihor.

”E un moment extraordinar în viața comunității evreilor din Oradea și pentru municipiul Oradea faptul că într-un timp foarte scurt, într-un timp record a luat viață această clădire distrusă, profană, incendiată. Azi, printr-un context fericit de împrejurări, s-a putut realiza prima întâlnire atât socială, cât și ecumenică în această sinagogă de rit ortodox, una din cele 29 de sinagogi și lăcașuri de cult care au existat înainte de război și unde cei 30.000 de evrei își desfășurau activitatea”, a spus Felix Koppelman.

La finalul întâlnirii, singurul supraviețuitor din Oradea al Holocaustului, Blum Zoltan a aprins mai multe lumânări în memoria evreilor care au pierit.

Sinagoga Aachvas Rein de pe str. Primăriei nr. 25 va deveni în curând un spațiu expozițional dedicat comunității evreilor din Oradea și victimelor Holocaustului.

Lucrările de reabilitare au început în luna mai a acestui an și au fost finalizate săptămâna trecută, la data de 5 octombrie. Acestea au fost realizate de Primăria Oradea prin bugetul local, iar valoarea lor se ridică la cca 380.000 de lei. Reabilitarea Sinagogii Aachvas Rein a vizat atât interiorul, cât și exteriorul clădirii.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri