Ziua încoronării noului monarh al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Foto: mirror.co.uk

Încoronarea noului monarh britanic va include o ceremonie religioasă, înrădăcinată în tradiţia monarhică seculară, şi trei zile de festivităţi în Marea Britanie, de sâmbătă până luni, declarată zi liberă.

Sâmbătă dimineaţă, începând de la ora locală 6:00, au fost deschise publicului zonele de vizionare de-a lungul traseului celor două procesiuni prin centrul Londrei. De asemenea, ceremoniile vor putea fi urmărite în direct pe mai multe ecrane mari, amplasate în Hyde Park, The Green Park şi St. James’s Park.

Ceremonia de încoronare va începe sâmbătă la ora 12.53, când Regele Charles al III-lea și Regina Camilla vor ajunge la Poarta de Vest a Abației Westminster și vor intra în catedrala veche de peste 900 de ani.

Întreaga festivitate va dura aproximativ două ore și 10 minute. Vor fi 2.100 de persoane în lăcașul de cult, inclusiv șefii de stat, dar și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care sunt susținute de familia regală britanică.

Va fi o ceremonie impresionantă, care va readuce în actualitate tradiții și obiceiuri vechi de sute de ani, unele din Evul Mediu. Întregul eveniment va fi coordonat de Ducele de Westminster, finul Regelui Charles și nașul Prințului George.

Va exista și un campion onorific al regelui – o tradiție veche de peste 600 de ani. Rolul lui istoric era de a-i provoca la duel pe toți cei care contestau dreptul regelui la tron.

Regele, regina şi membri ai familiei regale vor apărea pe balconul Palatului Buckingham, de la ora 14:15, pentru a urmări cele peste 60 de avioane şi elicoptere ale forţelor militare britanice care vor survola centrul Londrei, dar şi pentru a saluta mulţimea.

Regele Charles al III-lea, fost prinţ de Wales, a preluat tronul Marii Britanii şi Irlandei de Nord, devenind şeful de stat al Regatului Unit, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, la moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Sursa: stiri.tvr.ro/ agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri