Ziua Încrederii sărbătorită la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

“Cea mai bună dovadă a dragostei este încrederea.” (James Joyce). Acesta ar fi motto-ul care ne-a călăuzit în activitățile la care am participat de Ziua Încrederii. Este vorba despre dragostea față de natură, față de cei apropiați nouă (elevi si profesori) si față de propria persoană. Cu toții am învățat să apreciem mai mult propriile talente, efortul depus de cei din jurul nostru și nevoia de a trăi într-o lume mai curată si mai bună.

Vineri, 13 Mai 2022, am sărbătorit pentru prima dată Ziua Încrederii alături de întreaga comunitate a Școlii Încrederii (peste 150 de școli din România) din care, cu mare bucurie, facem și noi parte. S-a dorit a fi o zi cu totul specială, zi în care am încercat să consolidăm încrederea în cadrul comunității de elevi, profesori și părinți, deopotrivă. Ziua a fost structurată în două mari componente – una desfășurată în incinta școlii, iar cealaltă în aer liber, pe malul râului Crișul Repede.

Cu mult elan, încântare si energie, elevii de gimnaziu ai Liceului Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu” au răspuns provocării de a fi profesori pentru o zi colegilor mai mici. Astfel, elevii au propus in cadrul orelor de limbă română, engleză sau franceză, istorie, geografie, fizică, matematică, biologie, muzică, sport sau religie activități interactive, jocuri pe echipe, lecții de consolidare foarte atractive, amuzante si inovative. Activitățile au fost apreciate de copii, iar “profesorii pentru o zi” si-au luat rolul în serios, fiind în același timp destinși, creativi și spontani. Prin coordonarea acestor activităti, elevii au avut posibilitatea de a-și dovedi că pot răspunde unei astfel de provocări și de a-și consolida încrederea în propriile forte.  

Pe lângă orele de predare, s-au organizat și ateliere artistice, sportive și de creație. Astfel, unii elevi au fost inițiați în arta dansului învățând pașii de bază ai valsului lent. Alți elevi au confecționat origami, având drept îndrumători colegi mai mari. De asemenea, o parte din elevi au participat la o demonstrație de Kempo susținută de elevii care practică acest sport.

A doua parte a activității a constat într-o acțiune de sinergie ca parte a unui proiect de ecologizare organizat de A.D.I Ecolect Grup în parteneriat cu Inspectoratul  Scolar Județean Bihor si Consiliul Județean al Elevilor Bihor.  Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu organizat în cadrul campaniei “Luna curățeniei în Bihor”. Organizați pe echipe, peste 500 de elevi, însoțiți de profesori și de unii părinți, au curățat malul drept a râului Crișul Repede, între podul CFR si podul Decebal. Rezultatul a fost unul pe măsura implicării.

Copiii si-au exprimat dorința reluării acestor activități care au rolul de a construi spiritul de încredere si coeziune, de a încuraja talentele si de a promova activități de calitate.

prof. Paula Roiti

Distribuie informația
Alte știri