Ziua Internaţională a cărţilor pentru copii e marcată şi la…castelul fermecat din Oradea

Ziua internaţională a cărţilor pentru copii, marcată anual pe 2 aprilie, este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii şi pentru stimularea dorinţei de lectură a celor mai mici cititori.

Evenimentul a fost iniţiat în 1967.Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii,ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.
Scriitorul danez, născut la 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generaţii de copii cu povestiri precum: „Hainele împăratului”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Răţuşca cea urâtă”, „Micuţa sirenă”.

În 2019, Lituania este sponsorul Zilei internaţionale a cărţii pentru copii.”Cărţile ne ajută să încetinim” este sloganul evenimentului dinacest an, ales de autorul şi ilustratorul Kestutis Kasparavicius.”Să fie cărţi interesante pentru cititori şi cititori interesanţi pentru cărţi!’ – este urarea autorului lituanian.

“Să ne aşezăm pentru o vreme laolaltă! Părinti, copii, azi dorim să vă cunoaştem şi să vă ascultăm! Nu uitaţi acasă cartea preferată pe care doriţi să ne-o citiţi! Zena Pop-Cohut o fetită de 12 ani, prezentă incă de la prima Oră de poveşti la castel şi o mare iubitoare de cărti, care face recenzii pe canalul său de You Tube, ne va citi “Mica sirena”, spune Laura Clintoc, cea care a pus bazele unui centru de lectură, artă, muzică și joacă la Oradea în care poveștile copilăriei prind viață. Evenimentul de la Librăria Cair Paravel, din Piața 1 Decembrie, nr 3, debutează la ora 18.

Distribuie informația
Alte știri