Ziua internaţională a ceaiului, celebrată la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”

De Ziua Internaţională a Ceaiului Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” a pregătit un eveniment inedit.

„Vă invităm în universul ceaiului cu o carte potrivită și o cană fierbinte și aromată de ceai, la Secția Medicină din cadrul Serviciului Comunicarea Colecțiilor, sala 8, etajul II, a Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai’’, în intervalul orar, 10:00-18:00. Ceaiul, această licoare plăcută la gust a fost descoperită de împăratul chinez Shen Hung în anul 2737 Î. Hr. în timpul unei călătorii, o frunză a unui copac a căzut în bolul cu apă fierbinte al împăratului, gustul și calitatea băuturii au fost foarte apreciate de împărat”, spun reprezentanţii instituţiei.

Ziua internaţională a ceaiului este sărbătorită la 21 mai, pentru prima dată la recomandarea Naţiunilor Unite, în vederea conştientizării importanţei acestuia în combaterea foametei şi a sărăciei, potrivit www.undocs.org.

Producţia şi prelucrarea ceaiului constituie o sursă principală de mijloace de trai pentru milioane de familii din ţările în curs de dezvoltare şi este principalul mijloc de subzistenţă pentru milioane de familii sărace, care trăiesc în numeroase ţări subdezvoltate. Industria ceaiului este o sursă principală de venituri din export pentru unele dintre cele mai sărace ţări, iar ca sector important, oferă locuri de muncă, în special în zonele îndepărtate şi defavorizate din punct de vedere economic. Cultivarea ceaiului poate juca un rol semnificativ în dezvoltarea rurală, reducerea sărăciei şi securitatea alimentară în ţările în curs de dezvoltare, fiind una dintre cele mai importante culturi ca sursă de venituri.

Consumul de ceai poate aduce beneficii pentru sănătate şi bunăstare datorită efectelor antiinflamatoare, antioxidante şi de pierdere în greutate. De asemenea, are o semnificaţie culturală în multe societăţi.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri