Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Subpiatra

În fiecare an, la 1 iunie se celebrează Ziua Copilului. E ziua în care ne amintim de cea mai frumoasă perioadă din viața unui om, copilăria, dar mai ales, este ziua în care conștientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar și că toți copiii au nevoie de dragostea, sprijinul și atenția noastră permanentă.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, Parohia Ortodoxă Subpiatra a organizat o activitate duhovnicească și educativă intitulată „Copiii, daruri ale lui Dumnezeu pentru familie, Biserică și societate”.

Activitatea a debutat joi, 1 iunie, cu Sfânta Liturghie și slujba de Tedeum, în cadrul cărora s-au înălțat rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu  pentru toate binefacerile revărsate asupra copiilor și tinerilor din parohie și s-au rostit cereri speciale din Liturghier pentru luminarea minții, ajutor la învățătură și la susținerea examenelor. În acest cadru de sărbătoare copiii și tinerii din parohie s-au rugat, au cântat, au luat masa împreună și au primit daruri.

La finalul activității preotul paroh i-a îndemnat pe părinți să-și prețuiască copiii ca pe un mare dar și o binecuvântare de la Dumezeu și să-i educe în duhul Evangheliei lui Hristos al valorilor creștine. Pe copii i-a îndemnat să-și iubească mai mult părinții și bunicii și să se roage pentru ei, împlinind porunca a cincea din Decalog: „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta ca să-ți fie ție bine și să trăiești ani mulți pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l va da ție.”(Ieșire 20, 12)

Preot paroh, Lucian Crișan

Distribuie informația
Alte știri