Ziua Internațională a Fizicii Medicale, la Universitatea din Oradea

Departamentul de Fizică din cadrul Facultății de Științe a Universității din Oradea marchează miercuri, 7 noiembrie, pentru a șasea oară, Ziua Internațională a Fizicii Medicale. Data aleasă de celebrare de către organizația Internațională de Fizică Medicală (IOMP) este ziua de naștere a primului fizician medical feminin, Marie Curie.

Dacă în anii anteriori simpozioanele dedicate Zilei Internaționale a Fizicii Medicale s-au axat pe imagistica medicală, radioterapia modernă, pe aspecte privind radioprotecția, sau contribuțiile femeilor fiziciene la dezvoltarea fizicii medicale, tematica propusă pentru acest an este: „Fizica medicală pentru beneficiul pacientului”. Această temă vastă oferă posibilitatea prezentării diferitelor descoperiri care au dus la dezvoltarea tehnicilor de imagistică și tratament precum și oportunitatea dezbaterii tematicilor aferente profesiilor legate de acest domeniu și rolul acestora în bunăstarea pacientului.

Departamentul de Fizică organizează pentru această zi prezentări științifice realizate atât de fizicieni medicali, medici, radioterapeuți, cât și de studenți și elevi.
Evenimentul va avea loc miercuri, 7 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Universitare.

Distribuie informația
Alte știri