Ziua internaţională a îmbrăţişărilor. Ce efect poate avea un gest de afecţiune

Foto: tvrmoldova.md

Marcată, în premieră, la 21 ianuarie 1986 în Michigan, SUA, Ziua mondială a îmbrăţişărilor este iniţiativa lui Kevin Zaborney, psiholog şi specialist în prevenirea delicvenţei juvenile. Ideea i-a venit după ce a observat că americanii se ruşinează şi se simt jenaţi atunci când îşi afişează afecţiunea în public, realitate pe care Zaborney a vrut să o schimbe „decretând” Ziua naţională a îmbrăţişărilor în SUA, potrivit https://eventofday.com/.

Evenimentul are loc în luna ianuarie căci aceasta este, susţine Kevin Zaborney, luna în care oamenii se simt cel mai deprimaţi. Ziua mondială a îmbrăţişărilor se desfăşoară sub devize precum „îmbrăţişarea este ca o strângere de mână venită din inimă” şi „uneori, o îmbrăţişare e tot ce îţi trebuie ca să te simţi mai bine”.

O îmbrăţişare de doar 20 de secunde acţionează ca un bun tonic, creşte nivelul oxytocinei, hormonul dragostei care este răspunzător de starea de bine şi scade nivelul cortizolului, hormonul stresului.

O îmbrăţişare aduce chiar sănătate, îmbunătăţeşte relaţiile şi înlătură tensiunile, şterge graniţele materiale şi atinge sufletele, dă energie şi un sentiment de siguranţă.

Totul este natural, organic, dulce, fără pesticide şi conservanţi şi 100 % sănătos. Îmbrăţişările nu au efecte secundare neplăcute, nu consumă bateriile, nu au nevoie de revizie periodică, nu costă nimic, nu îngraşă, nu poluează şi pot fi, bineînţeles date înapoi. Sunt practic perfecte ! Aşadar, îmbrăţişaţi-vă, pentru a fi mai sănătoşi şi optimişti !

Distribuie informația
Alte știri