Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită și la Oradea

Primarul Florin Birta a depus azi, 15 martie, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, o coroană de flori la statuia revoluționarului român Nicolae Bălcescu din parcul cu același nume. La eveniment au luat parte și alte oficialități locale și județene, precum și reprezentanți ai comunității maghiare.

Florin Birta va participa diseară și la ceremonia depunerii de coroane la statuia lui Szacsvay Imre din Piața Libertății.

În cadrul comemorării de la Piața Libertății vor fi citite mesajele prim-miniștrilor României și Ungariei, vor avea loc alocuțiuni, după care evenimentul va fi urmat, ca în fiecare an, de un marș festiv cu făclii pe traseul str. Iosif Vulcan – pietonal Republicii, str. Republicii – parcul Petőfi Sándor.

Reamintim că, pentru a permite desfășurarea manifestărilor, va fi restricționată circulația pe strada Parcul Libertății, în intervalul orar 18:30 – 20:00. De asemenea, în intervalul orar 20:00 – 20:30 va fi restricționată circulația pe strada Republicii, între intersecția cu strada Muzeului și intersecția cu strada Brașovului și Dunărea (lângă magazinul Crișul).

Evenimentul este organizat de UDMR filiala Bihor, împreună cu bisericile tradiționale, organizațiile de tineret, instituțiile culturale și de învățământ ale comunității maghiare.

Distribuie informația
Alte știri