Ziua Mondială a Apei ”Sărbătorim împreună prin activități ACASĂ”

Azi, 18 martie, sub sloganul ”Apa și schimbările climatice”,  Administrația Bazinală de Apă Crișuri ar fi trebuit să lanseze acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei, însă starea de urgență prin care trece România a impus respectarea măsurilor de prevenție pentru infecția cu COVID -19 și au dus astfel la suspendarea tuturor evenimentelor ce urmau să se desfășoare în instituțiile de învățământ, vizitele la Laboratorul de Calitatea Apei și la unitățile și lucrările hidrotehnice administrate, precum și întâlnirile cu reprezentanții autorităților locale.

În contextul actual, când igiena strictă este o modalitate simplă şi eficientă de a rămâne sănătoşi, înțelegem mai mult ca oricând, importanța accesului tuturor la resursele de apă. Din acest motiv, este important ca de Ziua Mondială a Apei să le reamintim tinerilor importanța acestei resurse.

Astfel, Administrația Bazinală de Apă Crișuri se alătură proiectului “Ziua Mondială a Apei – sărbătorim împreună. Activități acasă”.  Acest proiect a fost demarat de A.B.A. Argeș -Vedea și are ca partneneri A.B.A Crișuri și A.B.A Someș-Tisa.  Activitățile se adresează preșcolarilor, elevilor, studenților, cadrelor didactice precum și părinților care stau acum în casă.

Lansăm tuturor provocarea de a-și folosi creativitatea pentru a realiza desene, machete, filmulețe, creații literare sau orice alte materiale care au o legătură cu tema principală și anume: APA.  Fotografiile, clipurile video, creațiile și materialele realizate acasă pot fi postate pe pagina de facebook creată pentru acest eveniment – https://www.facebook.com/ziuamondialaaapei.

Obiectivele acestui proiect sunt de a ne îndrepta atenția asupra protejării și conservării resurselor de apă, înțelegerea rolului fiecăruia dintre noi în susținerea unor practici responsabile față de apă și mediul înconjurător, dar și de a promova responsabilitatea socială în situația de fată sub amenințarea infecțiilor cu noul coronavirus.

În fiecare zi, cel punțin unul din cei trei parteneri vor veni cu concursuri, postări și informații specifice domeniului de gospodărire a apei astfel încât antenția și creativitatea tinerei generații să fie îndreptată spre această componentă vitală, apa.  Cadrele didactice interesate de proiect pot solicita informații suplimentare, în format electronic, pe adresa  presa_abacrisuri@yahoo.com.

Istoric

În 1993, Adunarea Generală a ONU declara data de 22 martie – Ziua Mondială a Apei. Cu toate că apa acoperă 70% din suprafața pământului, doar o mică parte din aceasta este apă dulce. Apa potabilă disponibilă este distribuită inegal pe glob, este poluată sau disputată, fapt pentru care sute de milioane de oameni încă nu au acces la apă curată în fiecare zi. Tema de anul acesta este „Apa și schimbările climatice.

Acestă perioadă dificilă ar trebui să ne conștientizeze mai mult ca niciodată asupra rolului pe care resursa de apă îl are în viața noastră a tuturor indiferent de statutul social, economic sau cultural.

Distribuie informația
Alte știri