Ziua Mondială a Dansului. Spectacole şi film documentar online

Foto: msafran.com

Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internaţională a dansului, în 1982, la iniţiativa Comitetului de Dans al Institutului Internaţional de Teatru (ITI) din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul, cât şi fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

Ziua Mondială a Dansului va fi sărbătorită online, miercuri, prin fragmente din diverse spectacole şi un film documentar.

Coregrafa Noa Wertheim, care conduce compania de dans Vertigo din Israel, va fi invitata unui dialog  transmisă live pe pagina de Facebook a Teatrelli, de la ora 13.30, alături de Tobias Biancone, director general al Institutului Internaţional de Teatru ITI-UNESCO, şi de Jarosław Fret, directorul Institutului Grotowski şi al Teatr Zar.

Teatrul Odeon difuzează, de la ora 20.00, pe Facebook, fragmente din spectacolele „Block Bach”, „Şaraiman” şi „Un tango mas” ale coregrafului Răzvan Mazilu.

Documentarul „Mr. Gaga”, despre coregraful israelian Ohad Naharin, regizat de Tomer Heymann, va fi disponibil online pe platforma Tiff Unlimited, de la ora 21.00. Lungmetrajul a fost nominalizat la premiile Academiei europene de film în 2016.

Alte știri