Ziua mondială a maladiei Parkinson. ”Totul devine mai dificil când corpul nu te mai ascultă” e motto-ul campaniei din 2017

11 aprilie 2017 marchează, la nivel mondial, cea de-a 20-a aniversare a “Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva maladiei Parkinson”. Corespunde zilei de naștere a Dr. J. Parkinson, care în urmă cu 200 de ani a descris pentru prima dată boala, prin publicarea „Eseului despre paralizia agitată”, arătând că diminuarea puterii musculare, percepută inițial ca un sentiment de slăbiciune ușoară, este însoțită de un tremur involuntar.

”Totul devine mai dificil când corpul nu te mai ascultă” este motto-ul campaniei din acest an. Boala afectează, în special, persoane cu vârste de peste 60 de ani, dar se estimează că una din zece persoane este diagnosticată înainte de a împlini vârsta de 50 de ani. Poate afecta insa și persoane mai tinere, sub 40 de ani, potrivit www.europeanbraincouncil.org. Din punct de vedere al cauzelor genetice cunoscute, acestea pot reprezenta mai puțin de 5% din totalul cazurilor de Parkinson.

La nivel naţional, un număr de 73.000 de pacienţi sunt diagnosticaţi cu boala Parkinson , considerate a fi cea de-a doua afecţiune neurologică progresivă ca frecvenţă. La început, simptomele insa pot fi confundate cu procesul normal de îmbătrânire. Tremorul este cel mai cunoscut simptom al Bolii Parkinson, dar această afecţiune înseamnă mult mai mult: rigiditatea mişcărilor, instabilitatea posturală, tulburări de vorbire şi chiar tulburări cognitive.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri