Ziua Mondială a Teatrului se sărbătoreşte online. Mesaj de la Oradea

Ziua mondială a teatrului este celebrată din 1962 la iniţiativa Institutului Internaţional de Teatru, şi aminteşte de fapt întregii lumi că umanitatea are valori culturale comune, că se construieşte prin practici artistice comune. În acest an semnificaţia acestei zile este însă specială şi ia forma unui apel la solidaritate, la imaginaţie şi la generozitate în favoarea unui public aflat într-o situaţie inedită dat fiind că jumătate din populaţia planetei a intrat în carantină. Redăm mai jos mesajul Teatrului Regina Maria.

Astăzi sărbătorim TEATRUL, oamenii, fie ei actori sau nu, a căror motivație se naște din ideea: „vreau să contribui la realizarea unei lumi mai bune”. Astăzi îi sărbătorim pe artiștii care, departe de scenă, în momente marcate de nesiguranță și așteptare tensionată, oferă repere, sprijin și mai ales speranță prin toate mjloacele tehnologice de care dispun.

Facem o adâncă reverență cu gândul la spectatorii care ne urmăresc online, cei care dau sens încercărilor și eforturilor noastre de a înnobila lumea prin artă. Vă mulțumim!

Vă reamintim că puteți vizita virtual clădirea Teatrului Regina Maria, aici: https://roundme.com/tour/175072/view/548408/

Să ne revedem cât mai curând și cât mai veseli. Până atunci, fiți încrezători, senini și optimiști.

Distribuie informația
Alte știri