Ziua mondiala pentru diversitate culturala, pentru dialog si dezvoltare

În fiecare an la data de 21 mai este marcată Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare. A fost stabilită la inițiativa Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, in anul 2002.

“Diversitatea culturală oferă idei și perspective noi care ne îmbogățesc viețile în nenumărate moduri, permițându-ne tuturor să creștem și să ne dezvoltăm împreună “, sustine directorul general al UNESCO, Irina Bokova, în mesajul său din 2017.

Astăzi este o oportunitate pentru a sarbatori beneficiile extraordinare ale diversității culturale, inclusiv bogatul patrimoniu intangibil al omenirii, și de-a reafirma angajamentul de a construi o lume mai pașnică, bazată pe valorile înțelegerii reciproce și dialogului intercultural.

Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare este marcată in multe locuri din tara si strainatate prin reuniuni, mese rotunde și seminarii la care participă specialiști din domeniul științelor politice, istoriei religiilor, filosofiei, precum și istorici, antropologi, reprezentanți guvernamentali sau ai organizațiilor neguvernamentale.

Distribuie informația
Alte știri