”Ziua națională a portului popular”, marcată la Beiuș

Evenimentul ”Ziua națională a portului popular”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale , în colaborare cu Primăria municipiului bihorean s-a derulat duminică, 13 mai, la Beiuș.

La Beius s-a desfășurat si o paradă a portului popular, unde a putut fi apreciat, la superlativ, costumul traditional specific subzonelor Crișului Repede și a Crișului Negru, care a încântat prin autenticitate și distinctie. A fost bine selectat și pus în valoare de ansamblurile prezente la eveniment: ”Floarea Borodului” din Borod, ”Codrenii Bihorului” din Roșia, Taraful ”Dor bihorean” precum si Ansamblul ”Muguri și mlădițe de tezaur” din Beiuș.

Străzile Beiușului au fost împânzite vreme de câteva minute bune, de frumos, de autentic și de tradiție, amintindu-ne, așadar, de faptul că România, și Bihorul îndeosebi este o zonă în care costumul popular ne reprezintă ca nație, fapt pentru care, data de 13 mai 2018 poate fi considerată o zi de mare bucurie si însemnătate.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri